هفته آینده ثبت‌نام استارت‌آپ‌ها برای نمایشگاه فین‌استارز ۲۰۱۸ آغاز خواهد شد

۱۳۹۶/۱۱/۲۹
در ابتدای جلسه علی زند وکیلی، دبیر کارگروه بازار دارایی فکری فرابورس ایران، آماری از نمایشگاه سال گذشته ارایه کرد و گفت: سال گذشته ۷۰ استارت‌آپ درخواست حضور برای نمایشگاه را ارسال کردند که در نهایت ۵۰ استارت‌آپ در این ‌رویداد حضور پیدا کردند و در پایان سه استارت‌آپ «مانیار، کوانت‌کن و داروک» مقام‌های برتر را کسب کردند. امسال تلاش داریم با همکاری فعالان این حوزه و شتاب‌دهنده‌های فین‌تک رویداد با کیفیت‌تری را برگزار کنیم، ازاین‌رو تصمیم گرفتیم جلساتی را با حضور فعالان برای بررسی پیشنهادات و انتقادات به‌منظور بهبود کیفیت فین‌استارز ۲۰۱۸ برگزار کنیم.  

زند وکیلی در ادامه در خصوص چالش‌هایی که برای استارت‌آپ‌ها مطرح می‌شود گفت: در سال‌های گذشته جوایز استارت‌آپ‌هایی که موفق به حل چالش می‌شدند، جوایز نقدی بود اما امسال تلاش داریم به جای جوایز نقدی سازمان‌هایی که این چالش‌ها را مطرح می‌کنند را مجاب کنیم روی استارت‌آپ‌های برتر سرمایه‌گذاری کنند. پویا کندری از شتاب‌دهنده فارابی پیشنهاد کرد به جای مطرح کردن چالش‌های عمومی، سعی کنیم سازمان‌ها نیازهای واقعی که با آن مواجه هستند را به‌عنوان چالش مطرح و در صورت حل شدن روی کسب‌وکارها سرمایه‌گذاری کنند.

در ادامه نمایندگان شتاب‌دهنده‌های فین‌تکی حاضر در جلسه پیشنهاداتی را برای برگزاری بهتر این ‌رویداد مطرح کردند:

    حمیدرضا علوی: ایده‌ای که روز اول تیم‌های استارت‌آپی طراحی می‌کنند، لزوماً نیاز اصلی بازار و سازمان‌ها نیست و گاهی تغییری فراتر از pivot را می‌طلبد، لازم است همکاری مناسبی بین سازمان‌ها و تیم‌ها برای بهبود ایده‌ها شکل بگیرد.
    همایون محبوبی: در نمایشگاه فین‌استارز امسال می‌توان با مطرح کردن داستان‌های موفقیت و شکست استارت‌آپ‌ها، تجربه خوب کسب‌وکارهای این حوزه را در اختیار همگان قرار داد.
    مصطفی خلیل نسب: تیمی که توانسته باشد mvp خوبی را پیاده‌سازی کرده باشد، خیلی محدود است. باید به تیم‌های استارت‌آپی کمک کنیم تا بتوانند ایده‌های خودشان را بهبود داده و MVP مناسبی ایجاد کنند.
    پویا کندری: جای فعالان خارجی در فین‌استارز خالی است. اگر می‌خواهیم رویداد بین‌المللی برگزار کنیم باید به این بخش توجه کنیم. رویدادهای فین‌تکی خوبی در کشور برگزار می‌شود اما با توجه به متولی فین‌استارز که سازمان فرابورس است، بهتر است روی حوزه «بازار سرمایه» بیشتر تمرکز کنیم.
    حمیدرضا علوی: بدون در نظر گرفتن اینکه قرار است آینده بلاک‌چین در ایران چه شود، لازم است در نمایشگاه امسال پنلی در این خصوص برای آشنایی بیشتر علاقه‌مندان برگزار شود.
    زند وکیلی: پیشنهاد می‌کنیم پنل اختصاصی با حضوران مدیران بانکی برای بیان چالش‌های این صنعت در فین‌استارز ۲۰۱۸ برگزار شود. آموزش مبحثی است که در اکثر رویدادها موردبحث قرار می‌گیرد، اما فرابورس تلاش می‌کند در فین‌استارز، تمرکز خود را روی چالش‌ها و مشکلات کسب‌وکارها متمرکز کند.

در ادامه حسین نظام‌دوست، رئیس اداره نهادهای نوین مالی فرابورس به نقش موثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه در راهنمایی و مذاکره با استارت‌آپ‌ها اشاره کرد و گفت: جلسات خصوصی مربی‌گری، جلسات خصوصی سرمایه‌گذاری، کارگاه‌های آموزشی و پنل‌هایی با موضوعات روز بازارهای مالی از دیگر برنامه‌های فین‌استارز۲۰۱۸ خواهد بود. نظام دوست با اشاره به اینکه سازمان فرابورس به دنبال برطرف کردن دغدغه‌های استارت‌آپ‌های حوزه مالی است، گفت: ما آمادگی داریم شتاب‌دهنده‌ها برنامه‌های خودشان را برای این ‌رویداد چهارروزه معرفی کنند تا بتوانیم به برگزاری هرچه بهتر این ‌رویداد کمک کنیم.

مبینا بنی اسدی، مدیر روابط عمومی فرابورس ایران هم با اشاره به محل برگزاری نمایشگاه امسال که همچون دوره گذشته در طبقه فوقانی سالن ۴۱ نمایشگاه بین‌المللی برگزار می‌شود گفت: دبیرخانه دائمی این ‌رویداد از سال گذشته با هدف توسعه خدمات فناورانه فرابورس به بازار سرمایه، حمایت از استارت‌آپ‌های فعال در این حوزه به‌منظور رفع مقررات دست‌وپا گیر و توانایی برای جذب سرمایه‌گذار، برگزاری رویداد سالانه فین‌استارز و آموزش و فرهنگ‌سازی در فرابورس ایران تشکیل‌شده است. همچنین سعی داریم در نمایشگاه امسال با برگزاری رویدادهای جانبی کیفیت نمایشگاه را بهبود دهیم.