پروندههای مالی کسبوکارهای مجازی به دادگاه نمیرود
۱۳۹۶/۱۱/۲۹
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات باشگاه خبرنگاران پویا؛ رضا الفتنسب با ارائه آماری درباره واحدهای صنفی موجود در کشور گفت: در ایران تقریباً به ازای هر 30 شهروند یک واحد صنفی تشکیل شده که این میزان هفت برابر میانگین جهانی است و امروزه شاهد هستیم در همه شهرها، روستاها و محلات و حتی در پارکینگها افراد یک واحد صنفی شکل دادهاند.
عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کار مجازی در اختتامیه دهمین دوره جشنواره وب و موبایل ایران درباره دلایل تعارض بین کسبوکارهای سنتی و اینترنتی گفت: خیلی افراد معتقد هستند کسبوکارهای سنتی دیگر در این جامعه نقشی ندارند و این دیدگاه باعث بروز اختلافات شده است؛در ابتدا تصویب آئین نامه قرار بود کسب و کارهای مجازی برای دریافت مجوز به اتحادیه های صنفی مراجعه نمایند که با وجود داشتن تعداد زیادی اتحادیه در سراسر کشور این کار فرآیند بسیار سخت و پیچیده بود. با اصلاح آئین نامه ماده 87 قانون نظام صنفی این مشکل مرتفع گردید و کسب و کارهای مجازی دارای اتحادیه شدند و فقط باید از این اتحادیه مجوز بگیرند و نیاز به دریافت مجوز از اتحادیه های دیگر حذف شد.
متأسفانه یا خوشبختانه پروانه کسب تنها مجوز مورد تأیید سازمانهای نظارتی از جمله نیروی انتظامی است.
او خاطر نشان کرد: چه ما می خواستیم و چه نمی خواستیم اتحادیه به هرحال شکل میگرفت و ما در انجمن صنفی کسب و کار اینترنتی تصمیم گرفتیم برای حل مشکلات ورود کنیم زیرا در غیر این صورت بخش سنتی ورود میکرد و این بخش را هم در اختیار خود میگرفت؛ این اتحادیه تنها تشکلی است که شرایط دریافت مجوز به شدت تسهیل شده است به طور مثال متقاضیان نیازی به ارائه سند مالکیت یا اجاره برای دریافت مجوز ندارد.
الفت نسب همچنین درباره وضعیت دریافت مجوز استارتاپها گفت: بر اساس آئین نامه باید سایر کسب و کارهای مجازی فعال در فضای مجازی برای دریافت مجوز به اتحادیه مراجعه نمایند ولیکن در حال حاضر اجباری برای دریافت مجوز برای استارت آپ هایی که در ابتدای مسیر هستند نداریم. ما در حال تدوین ضوابط برای گروههای مختلف شغلی هستیم و این فرآیند را با گروه شرکت های جابجا کننده مسافر شروع کردهایم و با همین رویکرد موفق شدهایم تاکنون تعداد بسیار زیادی از کسبوکارها را رفع پلمب کنیم.
عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی خاطر نشان کرد: برای حل مشکل مالیاتی کسبوکارها تلاش داریم شعبه تخصصی مالیاتی کسبوکارهای مجازی را ایجاد کنیم که حداقل درک بهتری نسبت به وضعیت کسبوکارهای اینترنتی داشته باشند؛ همچنین «حمایت از استارتاپها» و طرح «حمایت حقوقی از کسبوکارها» جزو برنامههای آینده این اتحادیه خواهد بود.
همچنین فریلنسرها و فعالان کسبوکارهای مجازی در آینده خواهند توانست از بیمه تأمین اجتماعی بدون اعمال بار مالی زیاد روی شرکتها استفاده کنند.
در پایان رضا الفتنسب از اتفاق خوبی که برای اولین بار در این اتحادیه انجام میشود، خبر میدهد و میگوید: «در حوزه شکایات، اتاق اصناف ایران با قوه قضاییه تفاهمنامهی امضا کردند که بر مبنای آن قرار است شکایتهای صنفی به صورت الکترونیکی حل و فصل و داوری شود. احتمالا اتحادیه کسبوکارهای مجازی به عنوان اولین اتحادیه خواهد بود که این طرح به صورت پایلوت در آن انجام میشود. به نظر من اجرایی شدن این طرح اتفاق بسیار خوبی است که براساس آن، داوریها توسط داورانی از همین صنف انجام میشود و دیگر برای رسیدگی به شکایات، به دادگاهها مراجعه نمیشود. در این شیوه، شکایاتی که در حوزه صنفی باشد هم از طریق اپلیکیشن و به صورت کاملا مجازی انجام میگیرد و رای داوران کاملا مورد قبول قوه قضاییه است. احتمالا اسفندماه برای جذب داور، فراخوانی خواهیم داشت و از میان کسبوکارهای اینترنتی، افراد داوطلب نامنویسی کرده و دورهای میگذرانند و پس از دادن آزمون، داور میشوند. احتمالا اردیبهشت سال آینده این سرویس راهاندازی خواهد شد.»