ضوابط خاص رسته شغلی
بستر آنلاین کاربر محور نیازمندیها
ماده ۱- مطابق تبصره (7) ماده (21) قانون نظام صنفی و تبصره ماده (11) آییننامه اجرایی موضوع ماده (12) قانون نظام صنفی، ضوابط خاص رسته شغلی بستر آنلاین کاربر محور نیازمندیها اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی برای صدور و تمدید پروانه کسب به شرح تعیین میگردد.
ماده 2- رسته شغلی و کد آیسیک:
بستر آنلاین کاربر محور نیازمندیها با کدآیسیک به شماره 749829/3
تبصره 1- منظور از بستر آنلاین کاربر محور نیازمندیها، سامانهای کاربر محور است، مشتمل بر انواع بسترهای نرمافزاری آنلاین که امکان دسترسی کاربران به فضای ایجاد شده توسط سامانههای رایانهای، مخابراتی و ارتباطی تحت تصرف یا کنترل خود را فراهم میکند تا کاربر، دادهها و محتواهای نیازمندی را جهت نگهداری، انتشار، توزیع، عرضه یا ارائه در شبکههای داخلی و یا بینالمللی ذخیره یا پردازش نماید.
تبصره 2- در این رسته شغلی فرد صنفی، مسئول راهاندازی و مدیریت این بستر است.
تبصره 3– مسئولیت اقدامات آگهی دهنده و بیننده در بستر مذکور بر عهده خود ایشان بوده و فرد صنفی موظف به همکاری با مقامات ذیصلاح در چارچوب قوانین و مقررات موضوعه کشور است.
تبصره 4- منظور از کاربر، شخصی است که از بستر تحت عنوان آگهیدهنده و آگهی بیننده بهره میبرد.
ماده3- خدمات قابل عرضه در این رسته شغلی مشتمل است بر:
درج هرگونه آگهی مربوط به عرضه و ارایه کالا و خدمات از قبیل واسطهگری کالا و خدمات از جمله املاک، خودرو، استخدام، خدمات و کالاهای نو و دست دوم در بستر سامانه.
تبصره- مسئولیت انتشار محتوا بر روی بستر طبق قوانین جاری بر عهده آگهی دهنده است و فرد صنفی موظف به نظارت لازم در این خصوص می باشد.
ماده 4- وسایل و ابزار کار:
الف- بستر فضای مجازی( سایبری) از قبیل اپلیکیشن و یا وب سایت.
تبصره 1– بستر باید دارای امکان نمایش اطلاعات موثر در تصمیم گیری آگهی بیننده (مطابق با ماده (33) قانون تجارت الکترونیکی) باشد.
تبصره 2–محل ذخیرهسازی اطلاعات کاربران باید در داخل کشور باشد.
ب- سیستم اطلاعاتی مطمئن برای ذخیره نمودن داده پیام به منظور جلوگیری از دسترسی غیر مجاز در واسطهای با دوام وفق قانون تجارت الکترونیکی.
ماده 5-تجهیزات و تأسیسات ایمنی وانتظامی:
الف- تجهیزات مورد نیاز برای احراز هویت کاربران از جمله، تجهیزات مربوط به تایید شماره تلفن همراه، پرداخت در بستر و نگهداری آیپی کاربر به مدت 6 ماه.
ب- شناسایی آیپی آگهی دهنده (مطابق قانون جرایم رایانهای)
ج- درگاه ثبت شکایات و گزارش تخلفات آگهی دهنده در سامانه
ماده 6- فرد صنفی موظف است در شرایط زمانی ویژه و التهاب بازار در گروه های کالایی خاص از قبیل مسکن وخودرو با اعلام دبیرخانه هیات عالی نظارت در مدت معین با برقراری مکانیزم نرم افزار کنترل قیمت و تهیه لیست کاربرانی که قیمت های نامعقول و یا بیش از عرف بازار یا تعداد نامتعارف آگهی خودرو و املاک ثبت می نمایند، اقدام کند.
فرد صنفی مکلف است با تهیه نرم افزار لازم مکانیزم کنترل و نظارت بر قیمت آگهی خودرو و املاک با تعیین بازه قیمتی، قیمت های خارج از بازه برای خودرو تا سقف 5 درصد و برای املاک تا سقف 15 درصد را نمایش ندهد و در محدوده سقف های مجاز هشدارهای لازم را به کاربران ارائه کند.
الف- تهیه بازه قیمت خودرو با روش های زیر می باشد :
-جمع آوری داده قیمت از نمایشگاه های اتومبیل دارای پروانه کسب .
-قیمت معاملات روز خودرو در مراکز خرید و فروش.
-قیمت روزخودرو اعلامی از سوی تولید کنندگان و نمایندگی های رسمی .
ب- تهیه بازه قیمت املاک با روش های زیر می باشد:
-جمع آوری داده قیمت از دفاتر مشاورین املاک دارای پروانه کسب.
-قیمت ثبت شده معاملات در سامانه های وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن وتجارت.
تبصره - در صورت اعلام بازه قیمت از طرف اتحادیه رعایت آن الزامی است.
ماده7-فرد صنفی مکلف است قوانین و مقررات جاری کشور، از جمله قوانین و مقررات نظام صنفی، انتظامی، بهداشتی، ایمنی، قانون تجارت الکترونیک، جرایم رایانهای، مقررات و شرایط حفظ حریم خصوصی، ممنوعیت در اختیار قرار دادن اطلاعات مربوط به کاربران به سایر مراجع مگر با حکم قضایی، حفاظت فنی و زیبا سازی محیط کار و دستورالعملهای مربوط به نرخ گذاری کالاها و خدمات را که از سوی مراجع ذیربط ابلاغ میگردد، رعایت و اجرا کند.
ماده 8- این ضوابط خاص در (8) ماده و (8) تبصره براساس پیشنهاد اتحادیه، توسط دبیرخانه هیأت عالی نظارت با همکاری اتاق اصناف ایران تعیین و از تاریخ ابلاغ، اتحادیه موصوف جهت صدور و تمدید پروانه کسب ملزم به رعایت مفاد آن میباشد.