ضوابط خاص رسته شغلی ارایه خدمات در محل

۱۳۹۹/۱۱/۱۳
ضوابط خاص رسته شغلی
سامانه آنلاین ارایه خدمات در محل

ماده ۱- مطابق تبصره (7) ماده (21) قانون نظام صنفی و تبصره ماده (11) آیین‌نامه اجرایی موضوع ماده (12) قانون نظام صنفی، ضوابط خاص رسته شغلی سامانه آنلاین ارایه خدمات اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی برای صدور و تمدید پروانه کسب به شرح تعیین می­گردد.

ماده 2- رسته شغلی و کد آیسیک:                       
سامانه آنلاین ارایه خدمات در محل با کدآیسیک به شماره 749829/5
تبصره 1- منظور از سامانه‌ آنلاین ارایه خدمات، سامانه‌ای است مشتمل بر انواع بسترهای نرم‌افزاری و سخت افزاری آنلاین که فرآیند ارائه درخواست و پاسخ گویی خدمات برای کاربران این سامانه و ایجاد ارتباط و توافق بین مشتری و متخصص برای انجام خدمات قابل ارائه در سامانه را فراهم می‌نماید.
تبصره 2- فرد صنفی مسئولیت راه اندازی، مدیریت و بهره برداری از این سامانه را به عهده دارد.
تبصره 3- منظور از کاربر، هر شخصی است که از این سامانه تحت عنوان مشتری و متخصص بهره خواهد برد.
تبصره 4- منظور از مشتری، هر شخصی است که از این سامانه برای ثبت درخواست خدمت استفاده نماید.
تبصره 5- منظور از متخصص، هرشخصی است که دارای گواهی صلاحیت تخصصی و فنی (اعم از پروانه تخصصی و فنی مشمول آیین­نامه اجرایی موضوع تبصره ماده (13) قانون نظام صنفی و غیر آن) بوده و در سامانه آنلاین خدمات، به سفارش مشتریان پاسخ می‌گوید. متخصص می­تواند در استخدام این سامانه بوده و یا به صورت مستقل فعالیت نماید.

ماده 3- خدمات قابل ارائه در این رسته شغلی مشتمل است بر:
هرگونه خدمات که توسط متخصص به مشتری ارائه می­گردد. خدمات قابل ارائه می­تواند در حوزه خدمات فنی و تخصصی، مشاوره­ای، آموزشی و هر خدمت قابل ارائه به درخواست مشتری باشد.
تبصره- فهرست خدمات قابل ارائه باید در سامانه برای مشتری نمایش داده شود.

ماده 4-وسایل و ابزار کار در رسته شغلی مذکور عبارت است از::
الف- بستر آنلاین شامل اپلیکیشن و یا وب سایت
تبصره - بستر آنلاین مذکور باید دارای امکان نمایش اطلاعات موثر متخصص به مشتری باشد.
ب- سیستم اطلاعاتی مطمئن برای ذخیره نمودن داده پیام به منظور جلوگیری از دسترسی غیر مجاز در  واسط­های با دوام وفق قانون تجارت الکترونیکی

ماده 5-تجهیزات و تأسیسات ایمنی، انتظامی و بهداشتی:
الف- تجهیزات امنیت شبکه و بانک­های اطلاعاتی مطابق پروتکل­های فنی
تبصره- تمامی اطلاعات کاربران باید در چارچوب قانون جرایم رایانه‌ای ذخیره و حفاظت گردد.
ب- شناسایی آی­پی کاربران(مطابق قانون جرایم رایانه‌ای)
ج- احراز هویت متخصصین

ماده 6- فرد صنفی مکلف است قوانین و مقررات جاری کشور، از جمله قوانین و مقررات نظام صنفی، انتظامی، بهداشتی، ایمنی، قانون تجارت الکترونیک، جرایم رایانه­ای، مقررات و شرایط حفظ حریم خصوصی، ممنوعیت در اختیار قرار دادن اطلاعات مربوط به کاربران به سایر مراجع مگر با حکم قضایی، حفاظت فنی و زیبا سازی محیط کار و دستورالعمل­های مربوط به نرخ گذاری کالاها و خدمات را که از سوی مراجع ذی­ربط ابلاغ می­گردد، رعایت و اجرا کند.

ماده 7- این ضوابط خاص در (7) ماده و (8) تبصره براساس پیشنهاد اتحادیه، توسط دبیرخانه هیأت عالی نظارت با همکاری اتاق اصناف ایران تعیین و از تاریخ ابلاغ، اتحادیه موصوف جهت صدور و تمدید پروانه کسب ملزم به رعایت مفاد آن می‌باشد.