بیمه تامین اجتماعی در انتظار فریلنسرها!

۱۳۹۷/۰۱/۲۷
سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی از اجرای طرح بیمه تامین اجتماعی برای رانندگان تاکسی‌های اینترنتی و دورکارهای استارت آپی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، رضا الفت نسب خبر از برگزاری جلسات متعددی از سال گذشته تا کنون درباره حل این موضوع می‌دهد؛ علت اهمیت بخشی این موضوع را رشد و توسعه استارتاپ‌ها و نیروهای دورکار زیاد فعال، مانند: رانندگان تاکسی‌های اینترنتی و... عنوان می‌کند: در ابتدا سازمان بیمه اعتقاد داشت که موضوع بیمه نیروهای فعال دورکار و فریلنسر باید برعهده استارتاپ‌ها باشد و به همین خاطر مشکلاتی در تحقق این امر وجود داشت، دیروز در آخرین جلسه نهایی بالاخره تصویب شد که یک نوع بیمه ‌توافقی برای این افراد در نظر گرفته شود و کار تقریبا به مرحله نهایی خود نزدیک شده است. با امضاهای پایانی بین اتحادیه و سازمان تامین اجتماعی، آمادگی زیرساخت‌های این جریان در سازمان تامین اجتماعی احتمال داده می‌شود، تا آخر خردادماه این اتفاق صورت بگیرد.
عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی گفت: که هر استارت آپ و کسب‌وکاری که توسط اتحادیه به سازمان بیمه معرفی شود مشمول این طرح می‌شود، لازمه این معرفی؛ عضویت در اتحادیه است، عضویتی که طبق آیین‌نامه ماده 86 قانون نظام صنفی یک اجبار برای همه استارت آپ‌های فعال داخل کشور است.
رضا الفت نسب در ادامه افزود: در این طرح اصلا ابعاد و مقیاس استارت آپ‌ها مدنظر نیست، تمامی نیروهای دورکار و فریلنسر شرکت‌های فعال می‌توانند از خدمات بیمه بهره‌مند شوند. بیمه‌ها مطابق استاندارد حداقل مبلغ 27 درصد پایه حقوق وزارت کشور است و می‌توان درخواست رد بیمه تا 7 برابر از این مقدار را هم داشت. تفاوت‌های جزیی برای این بیمه و بیمه‌خویش‌فرما تصور می‌شود و مزایای آن را بهتر عنوان می‌کند.
ایشان در ادامه گفت: امید است با حمایت‌ معاونت علمی ریاست جمهوری و دیگر سازمان‌های مربوطه بتوانیم بیمه تکمیلی را هم به تدریج وارد جریان کنیم و مقدار حق بیمه را به صورت سوبسید تامین کنیم.
این مقام مسئول ضمن ابراز خرسندی از این اتفاق، فین‌تک‌های متخصص بیمه را نیز راهنمای خوبی برای ادامه راهِ سیستم بیمه استارت آپ‌ها معرفی می‌کند: هنوز فین‌تک‌های بیمه وارد کار نشده‌اند اما احتمالا بعد از تصویب‌های نهایی از آن ها دعوت به عمل آوریم تا نظرات و راهکارهای خود را با ما در میان بگذارند چرا که معتقدم این افراد می‌توانند نقش خوبی را در بهتر شدن روند بیمه استارت آپ‌ها داشته باشند.
الفت نسب با بیان این که سیستم بیمه و قانون گذاری کشور کاملا سنتی است و تا چندی پیش تمایلی به آشنایی با مدل‌های جدید کسب و کار را نداشت، گفت: سیستم جدید تا جایی که امکان دارد تماما آنلاین ارایه خواهد شد که تا چندماه دیگر به‌طور رسمی در جریان خواهد افتاد.